Wedstrijdkleding

Ieder competitiespelend team binnen OSM Basketball heeft een eigen tenue dat door de vereniging ter beschikking wordt gesteld. Hiervoor berekent OSM Basketball een bijdrage van € 25,00 per seizoen (van 1 juli t/m 30 juni) of naar rato van deelname aan wedstrijden. Trainende leden kunnen elk gewenst moment in het seizoen deel gaan nemen aan wedstrijden, en ook dan betalen zij naar rato), trainende leden (NS)  hebben geen gebruiksbijdrage voor wedstrijdkleding. Van de gebruiksbijdrage wordt de (tussentijdse) vervanging voldaan en eventuele aanvullingen. Het is wenselijk binnen het betreffende team iedere wedstrijd met hetzelfde rugnummer te spelen echter hier kan geen recht aan worden ontleend.  Bij het overstappen naar een een hoger of ander OSM-team, krijgt men een ander tenue ter beschikking gesteld.

Het bovengenoemde teamtenue wordt aan het begin van het seizoen aan het team geleverd in een teamtas en binnen het team wordt onderling een wasschema afgesproken. Het gehele team-tenue (12 stuks) kan in één wasbeurt worden gewassen, waardoor er geen kleurverschillen binnen hetzelfde team ontstaat. Voor het behoud van de tenues is het zaak de wasvoorschriften in acht te houden, te weten: Wassen op 40° C, NIET strijken, NIET in de wasdroger. Hoe eerder men wast na de wedstrijd hoe beter de zweetlucht wordt verdreven.

De wedstrijdtenues zijn uitsluitend voor wedstrijden in teamverband (competititie- en toernooiwedstrijden) en worden niet gebruikt voor clubtrainingen of buitenactiviteiten.
Voor trainingsdoeleinden kan men een eigen tenue aanschaffen via de webshop (http://osm.bbclubshop.nl), dat geeft echter geen vrijstelling van de gebruiksbijdrage.

Op de wedstrijdtenues is er ruimte voor sponsoruitingen, als u bent geïnteresseerd in het sponsoren van een teamtenue (of andere zaken) neemt u dan contact op met de sponsorcommissie voor de mogelijkheden en een prijsopgave. Een tenue wordt maximaal van 3 sponsors voorzien, daarin zijn verschillende verdeelsleutels bespreekbaar.