Lid worden

Lid worden betekent meer dan trainen en wedstrijden spelen.

Wedstrijden van jouw team worden geleid door twee scheidsrechters, een scorer en een timer. De precieze inhoud van deze taken gaan we nu niet op in, wel dat op het feit dat deze taken worden uitgevoerd door leden van andere teams.

Omdat alle teams op andere tijden spelen en soms ook in andere gemeenten, wordt er een schema gemaakt wie, van welk team en op welk tijdstip bij jouw wedstrijd een taak kan uitvoeren. Scheidsrechters moeten in het bezit zijn van een licentie en de tafeljury van enige kennis van de regels. Het is natuurlijk wel belangrijk dat jij met je wedstrijd bezig kan zijn en dat die taken door anderen worden uitgevoerd.
Maar die taken moeten ook uitgevoerd worden bij de teams waar jij geen speler in bent en dat betekent dat jij als spelend lid bij andere teams taken mag gaan uitvoeren. De scheidsrechtercursus volg je in je eerste seizoen in het jaar dat je 15 bent geworden.

Voor trainingstijden en teamsamenstellingen verwijzen we naar de team-pagina’s. Bovenaan iedere teampagina staan de geboortejaren of leeftijden vermeld die leidend zijn voor het betreffende team.