U-Pas | Jeugdfonds Sport & Cultuur

u-pas_logo_mainDe U-pas

De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in de gemeenten Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Met de U-pas kan het hele gezin meedoen aan sportieve en culturele activiteiten en krijg je korting bij o.a. musea, bioscopen en toeristische attracties. Op de pas staat een jaarlijks tegoed waarmee het mogelijk is om (een deel van) de contributie te voldoen.

Ben je in het bezit van een U-pas en wil je deze gebruiken voor (een deel van) de betaling van de contributie? Stuur dan een kopie van de U-pas voor 15 september naar onze penningmeester (pm@osmbasketball.nl) met evt het bedrag dat je van de U-pas wilt inzetten.

Nog geen U-pas maar wil je weten of je hiervoor in aanmerking kunt komen? Kijk dan hier: https://www.u-pas.nl/


Jeugdfonds Sport & Cultuur

Naast de U-Pas kun je contributie declareren bij het Jeugd Fonds Sport & Cultuur. Het fonds  keert uit als u aan diverse voorwaarden hebt voldaan. Voor Stichtse Vecht is dit (2021/2022) globaal:
A) U mag de kosten niet vooruit hebben voldaan;
B) Leeftijd van het kind valt in de leeftijdsgroep 5 t/m 17 jaar;
C) Vergoeding is maximaal € 225,=  waarvan maximaal € 100,= aan kleding en attributen.
De precieze uitleg per gemeente treft u aan op http://utrecht.jeugdsportfonds.nl

LET OP: OSM Basketball is geen onderdeel van de aanvraagprocedure. U dient de aanvraag zelf te doen bij een intermediair. De gemeente beschikt zelf over een intermediair, maar ook scholen beschikken  vaak over een eigen intermediair. De intermediair vergoedt OSM Basketball op basis van uw aanvraag. Of klik op: >>Stichtse Vecht<<
LET OP: REGEL UW AANVRAAG VOORDAT U IETS AANSCHAFT/BETAALD.
Voor een indicatief contributiebedrag kijk op 

Voor jeugd onder de 17 jaar kunnen bovenstaande fondsen leiden tot een volledig vergoede contributie voor OSM Basketball.
Voorbeeld bij inschrijving van een spelend lid, een volledige contributie van € 278,00* :
JSF vergoedt (2020/2021) maximaal €  225,00, (waarvan maximaal  € 100,00 kleding) de resterende contributie kan dan via de U-pas worden gedeclareerd. Het daarna resterende budget van de U-Pas kan ook worden besteed aan andere culturele (bijv. school-)activiteiten.
Laat je van tevoren goed informeren!